U bent hier

Gratis virusscanners

Hieronder staat een lijst met enkele gratis virusscanners om te gebruiken, zo ziet u dat beveiliging niet altijd geld moet kosten. Het kan wel zijn dat u eerst moet registreren en dat er meldingen komen dat u wordt aangeraden om te upgraden naar de betaalde versie er van die dan meer mogelijkheden heeft.

Avast
AVG Free
Avira
Bitdefender
ClamWin
Comodo
Panda Cloud Antivirus
ZoneAlarm Free Antivirus

Microsoft heeft als een aparte scanner beschikbaar die naast de virusscanner gedraaid kan worden als je vermoed dat je geïnfecteerd bent, of hierop wil testen. Deze is telkens maar 10 dagen werkzaam om er voor te zorgen dat de definities altijd up-to-date zijn, daarom moet deze geregeld opnieuw gedownload worden. Deze scanner is enkel werkzaam als je hem start en blijft niet zoals de gewone virusscanner de gehele tijd op de achtergrond draaien. Let er op dat de juiste versie wordt gekozen 32-bit of 64-bit.

Microsoft Safety Scanner

Het kan voorkomen dat er websites zijn veranderd of verwijderd, maar nog wel hier vermeld staan, meld deze dan via het contact formulier dit mag uiteraard ook voor het doorgeven van een die nog ontbreekt hoe meer des te beter.