U bent hier

Beveiliging

Tegenwoordig is het onverantwoord om zonder enige beveiliging op internet te gaan surfen, zodra je al een verbinding hebt kunnen er al wormen binnen komen dringen en je PC flink in de war gooien of beschikbaar maken voor verschillende doeleinden zoals spammen en een massa aanval. Daarnaast heb je tegenwoordig op steeds meer sites en bij steeds meer programma's allemaal rare rommel zitten zoals Spyware en Adware en dit komt vaak ongemerkt binnen.
Via deze site wil ik mensen helpen bij het verwijderen van de rommel, herkennen en informatie verschaffen hoe je je er tegen kunt beschermen, beste bescherming is uiteraard de PC geheel weg doen en geen internet gebruiken, maar dat is hier nou net niet de bedoeling. Op deze pagina staan enkele verwijzingen naar artikelen met meer informatie voor bepaalde onderwerpen.

Gratis virusscanners
Gratis firewalls
Online virusscanners
Spyware en Adware

Let op dat er achter de term gratis vaak ook een addertje schuilt in de vorm van registratie of reclame uitingen!

Unchecky
Tegenwoordig is er een mooi programma om deels te voorkomen dat je rommel mee installeert. Dit programma heet Unchecky. Het is volledig gratis en het scheelt al een hoop rommel.

VPN
Heeft u behoefte aan informatie over VPN, dan verwijs ik u door naar een andere site met diverse tips en informatie over het gebruik van VPN: VPNGids.nl