U bent hier

Windows Vista goedkoper aanschaffen

De prijs van Windows Vista is niet direct om van te zeggen nou ik neem een volledige versie. Een optie is om te denken aan een upgrade versie, dan heb je dus wel eerst een gevalideerde Windows XP versie nodig, beetje omslachtig, maar wel een optie. Je dient dan steeds Windows XP te installeren en vervolgens kun je die na het te hebben geactiveerd upgraden naar Windows Vista.
Toch word je van een upgrade versie ook niet geheel gelukkig, mocht je nou besluiten wel een volledige Windows Vista te willen aanschaffen en heb je voldoende aan een 32 bits of 64 bits versie dan kan je altijd kiezen voor een OEM versie. Nu zullen er wel belletjes rinkelen, een OEM versie dat kan toch niet? Ja zeer zeker wel, je hebt 2 soorten OEM versies, de ene die de meeste kennen wordt standaard geïnstalleerd meegeleverd bij een pc. De tweede optie is een DSP versie. Een DSP versie is bedoeld voor de doe-het-zelf-pc-bouwer.

Nadelen van een DSP versie in vergelijking met een Retail versie:

  • Geen technische ondersteuning van Microsoft (wel updates)
  • Alleen keuze voor een 32 bits of 64 bits
  • Op maximaal 1 computer te installeren (Retail kan ook op een ander werkstation, maar dat is dan als de andere PC geen Windows Vista meer heeft en daarna kan je niet meer terug naar de eerste PC)
  • DSP moet officieel met minimaal 1 stuk hardware aangeschaft worden