U bent hier

Laatst gebruikte commando's in command prompt

In command prompt heb je een geheugen zitten die de laatst gebruikte commando's van die sessie kan terug halen, dit gaat met de F-toetsen bovenaan het toetsenbord, maar welke nu waar voor dient weten de meeste mensen niet, daarom hieronder een lijstje met de F-toetsen en de uitwerking er van.

F1 Kopieert één teken uit een kolom in het sjabloon naar dezelfde kolom op de opdrachtregel van Windows NT. (Het sjabloon is een buffer in het geheugen waarin de laatst getypte opdracht staat.)
F2 Zoekt in het sjabloon naar de toets die u typt na het indrukken van F2. Doskey voegt de tekst uit het sjabloon in tot het teken dat u opgeeft.
F3 Kopieert de resterende gegevens uit het sjabloon naar de opdrachtregel. Doskey kopieert de gegevens vanaf de positie in het sjabloon dat overeenkomt met de positie van de cursor op de opdrachtregel.
F4 Verwijdert tekens vanaf de cursorpositie tot een teken dat u opgeeft. U klikt eerst op F4 en vervolgens typt u een teken. Doskey verwijdert de vorige opdracht vanaf de cursorpositie tot de opgegeven letter.
F5 Kopieert het sjabloon naar de huidige opdrachtregel.
F6 Plaatst een bestandseinde-teken (CTRL+Z) op de huidige cursorpositie.
F7 Toont alle opdrachten die voor dit programma in het geheugen zijn opgeslagen in een voorgrond kader. Selecteer de gewenste opdracht met de toetsen PIJL-OMHOOG en PIJL-OMLAAG en klik op ENTER. De opdracht wordt uitgevoerd. U kunt ook het volgnummer van de opdracht noteren en dit gebruiken in combinatie met de toets F9.
ALT+F7 Verwijdert alle opdrachten die in het geheugen zijn opgeslagen.
F8 Geeft alle opdrachten in de buffer die beginnen met de tekens die in de huidige opdracht staan.
F9 Vraagt u om een opdrachtnummer van een buffer en toont vervolgens de opdracht die bij het nummer hoort dat u hebt opgegeven. Klik op ENTER om de opdracht uit te voeren. Klik op F7 als u alle volgnummers en de bijbehorende opdrachten wilt weergeven.
ALT+F10 Verwijdert alle macrodefinities.