U bent hier

Windows 98: Het gebruik van de Taakbalk

Wilt u zodanig met de Taakbalk werken dat u alles kunt doen vanuit één locatie, inclusief het activeren van de programma's in het Start-menu, het bekijken van documenten en surfen op het web? Dan is het erg handig wanneer er in de Taakbalk een Adresbalk of Koppelingenbalk zou staan, samen met andere optie. In Windows 98 kunt u de Taakbalk geheel aanpassen aan uw wensen.

Om de Taakbalk aan te passen, klikt u met de rechtermuisknop op de achtergrond van deze balk. Kies vervolgens voor 'Werkbalken' en selecteer de werkbalk die u wilt toevoegen: een Adresbalk, een Koppelingenbalk, een Werkbalk die alle onderdelen van uw bureaublad bevat of de 'Quick Launch' balk.
Vanuit elke folder kunt u eigen werkbalk samenstellen. Klik met de rechtermuisknop op de achtergrond van de werkbalk, kies voor 'Werkbalken en selecteer vervolgens 'New Toolbar'. Kies een folder uit de lijst en er wordt een werkbalk aan uw taakbalk toegevoegd die alle onderdelen van de betreffende folder bevat.
De nieuwe werkbalk kunt u naar elke gewenste locatie slepen.
U kunt eenvoudig een werkbalk verwijderen uit de taakbalk; door met de rechtermuisknop muis de taakbalk aan te klikken. Als u daarna op het desbetreffende item klikt verdwijnt het selectie teken en daarmee de werkbalk.