U bent hier

Menu Nieuw in Verkenner aanpassen

Wanneer u in de Windows Verkenner met de rechter muisknop in een leeg deel van de getoonde map drukt, dan verschijnt er een snelmenu met onder andere de optie Nieuw. Hierachter bevindt zich een aantal programma's waarvan u een nieuw bestand in de huidige map kunt aanmaken. Het idee erachter is dat u op deze wijze een nieuw document maakt zonder eerst het bijbehorende programma te hoeven opstarten. Door te drukken op een van de getoonde programma namen wordt de desbetreffende applicatie geopend. Soms staan er echter in het snelmenu Nieuw programma's genoemd die u vrijwel niet gebruikt. Het is dan prettig wanneer u deze vermeldingen kunt verwijderen. Dat kan via het hulpprogramma Tweak UI dat u hier van de website van Microsoft kunt downloaden. Zorg er allereerst voor dat het programma geïnstalleerd is. Hoe u daarna deze aanpassing kan uitvoeren staat hier onder beschreven.

  1. Start Tweak UI.
  2. Druk links op Templates.
  3. Verwijder in het rechter venster eenvoudigweg de vinkjes voor de programma's waarvoor u geen nieuwe document sjablonen wilt maken.
  4. Sluit Tweak UI.

Zodra u weer nieuwe programma's installeert kan het zijn dat er weer nieuwe documenten geopend kunnen worden in het betreffende menu, deze kunt u op dezelfde manier verwijderen.