U bent hier

Verborgen en systeem bestanden en weergeven

Uit veiligheidsoverwegingen worden in Windows vaak een groot aantal bestanden en mappen verborgen, maar ook om een net geheel voor u te tonen. In sommige gevallen is het wel eens makkelijk dat u deze bestanden of mappen kan zien. Ook verbergt Windows een hoop bestanden op een nog iets dieper niveau, dit zijn zogenoemde systeembestanden, bestanden die van vitaal belang zijn voor het goed functioneren van Windows, deze bestanden kunt u niet zien als u verborgen bestanden laat zien daar is nog weer een extra stap voor nodig. Maar hoe kunt u er voor zorgen dat u de verborgen bestanden weer kunt zien en eventueel ook de systeembestanden? Een omschrijving staat hieronder.

 1. Ga naar Deze computer.
 2. Ga naar Extra - Mapopties....
 3. Ga naar tabblad Weergave.
 4. Selecteer Verborgen mappen en bestanden weergeven.
 5. Druk op OK.

Vanaf nu zult u alle verborgen bestanden kunnen zien, met uitzondering op de systeem bestanden, die zitten nog keurig verborgen. Wilt u toch de systeembestanden ook zien, moet u nog een extra optie aanpassen. Een omschrijving staat hieronder.

 1. Ga naar Deze computer.
 2. Ga naar Extra - Mapopties....
 3. Ga naar tabblad Weergave.
 4. Zet vinkje uit bij Beveiligde Besturingssysteembestanden verbergen (aanbevolen).
 5. Druk op Ja als u er zeker van bent dat u deze bestanden wilt zien, lees ook de waarschuwing.
 6. Druk op OK.

Vanaf nu kunt u ook systeem bestanden zien, het is enorm aan te raden om dit na eventuele bewerkingen die u heeft gedaan weer terug te zetten al is het om een vergissing te voorkomen bij een opruiming van bestanden of een onwetend persoon die met uw PC bezig is.