U bent hier

Beveiligingscentrum beheren

Sinds de komst van Service Pack 2 voor Windows XP is er een nieuwe functie toegevoegd het Beveiligingscentrum, dit is voor sommige mensen een iets minder fijne vriend die bij enkele niet werkende programma's of instellingen. Om dit geheel te voorkomen is er gelukkig wel een oplossing.

Oplossing 1:

 1. Start - (Instellingen) - Configuratiescherm - Beveiligingscentrum.
 2. Klap de Firewall, Automatische updates of Virusbeveiliging uit, net welke rood weergegeven wordt(en).
 3. Bij Firewall schakelt u de firewall in of zet het vinkje aan bij Ik gebruik een Firewall oplossing die ik zelf controleer.
  Bij Automatische updates schakel u deze in.
  Bij Antivirus zorgt u eerst voor een update indien aanwezig anders, drukt u op aanbeveling en zet u het vinkje aan bij Ik gebruik een antivirusprogramma dat ik zelf controleer.
 4. Voor Automatische updates gaan we nog verder, ga via Start - (Instellingen) - Configuratiescherm - Automatische updates.
 5. Zet het bolletje bij bij uw keuze, mocht u alleen maar gemeld willen krijgen dat er updates zijn zet deze dan op Kennisgeving over updates ontvangen....

Oplossing 2:

 1. Start - Uitvoeren - Typ: services.msc
 2. Dubbel drukken op Security Center.
 3. Stel opstarttype in op Handmatig. (Dan kunt u altijd als test even dit proces starten).
 4. Druk op OK.

Oplossing 1 heeft mijn voorkeur, dit geeft toch een extra optie om op uw veiligheid te letten, maar let wel op er zijn soms virussen die de firewall functie aan kunnen geven als aan, maar de firewall staat uit, zorg er dus voor dat u niet zomaar alle bestanden klakkeloos opent die u per mail of via andere manier verkrijgt.