U bent hier

Hulp op afstand via e-mail aanvragen

Vind u het geen prettig idee om via de mail een uitnodiging te sturen of wilt u zelf handmatig de uitnodiging versturen kiest u bij de vraag om toegang tot het e-mail programma niet toe te staan of kiest voor de route om een bestand op te slaan, lees daar hier meer over.Hulp op afstand is een programma dat sinds Windows XP geïntroduceerd is, maar hoe kan iemand dat gebruiken als er toch wat aan de hand is. Een van de opties is via de Instant Messenger, zoals MSN Messenger, Windows Messenger of Windows Live Messenger, echter is niet iedereen zo happig op het gebruik van zulke programma's en men dient altijd er maar voor te zorgen dat de nieuwste versie op de computer staat. Een andere optie is die via de e-mail, heb je geen extra software nodig alleen maar een mail programma die geheel is ingesteld om een e-mail te sturen. Hoe voer je dat alles uit dat staat hieronder beschreven.

 1. Ga naar Start - Hulp en ondersteuning.
 2. Druk op Nodig een vriend uit om via Hulp op afstand verbinding met uw computer te maken.
 3. Druk op Iemand uitnodigen om te helpen.
 4. Ga naar het deel onder of stuur een e-mail.
 5. Vul het e-mail adres van de persoon in of gebruik het adresboek.
 6. Druk vervolgens op Deze persoon uitnodigen.
 7. Pas eventueel uw naam aan en geef indien gewenst een bericht op.
 8. Druk op Doorgaan.
 9. Vul de door u gewenste instellingen in, let er wel op dat als u een wachtwoord er bij zet dan de persoon die uw mail ontvangt wel het wachtwoord moet weten.
 10. Druk op Uitnodiging versturen.
 11. U krijgt nu een melding van uw e-mail programma dat een ander programma probeert een e-mail te versturen via het e-mail programma.
 12. Bevestig de aanvraag die u krijgt.
 13. Uw e-mail word verzonden naar de persoon zodra het e-mail programma actief is, let er daarom op als thuis gebruiker dat u het e-mail programma start.

Vind u het geen prettig idee om via de mail een uitnodiging te sturen of wilt u zelf handmatig de uitnodiging versturen kiest u bij de vraag om toegang tot het e-mail programma niet toe te staan of kiest voor de route om een bestand op te slaan, lees daar hier meer over.