U bent hier

Windows Firewall in/uitschakelen (SP2)

Sinds Windows XP Service Pack 2 heeft gekregen zit er een verbeterde Firewall in het besturingssysteem, vaak zijn er mensen die hem liever niet aan hebben en hem dan liever uit zien dan aan. Standaard staat de firewall aan dit als een service en een oplossing voor de veiligheid van de klant, want mensen gaan zo het internet op en hebben totaal geen idee dat een Worm zonder problemen binnen wandelt zonder dat uw een site bezoekt of mail leest, verbinding is al voldoende. Hoe en waar u dit alles in kan stellen zal hier worden beschreven, verder is het nog een leuke tip om gewoon eens alle functies te bekijken er zit altijd nog een knop bij waarmee u de standaard instellingen kan herstellen. Hoe configureren aan/uit? Dat staat hieronder beschreven.

  1. Start - (Instellingen) - Configuratiescherm - Beveiligingscentrum - Windows Firewall.
  2. Hier kunt u kiezen om de Firewall in of uit te schakelen en eventueel extra instellingen.
  3. Druk op OK.
  4. Sluit alle vensters.

Mocht u toevallig meerdere verbindingen hebben en u wilt liever 1 van de verbindingen van firewall ontdoen, omdat deze alleen bestemd is voor intern gebruik en niets met Internet van doen heeft kun u nog kiezen voor het volgende.

  1. Start - (Instellingen) - Configuratiescherm - Beveiligingscentrum - Windows Firewall.
  2. Ga naar tabblad Geavanceerd.
  3. Zet vinkje uit bij de betreffende verbinding.
  4. Druk op OK.
  5. Sluit alle vensters.

Na het uitzetten van de standaard firewall kan het zo zijn dat het Beveiligingscentrum actief word met een melding dat u mogelijk gevaar loopt, dit kan komen doordat u geen andere firewall heeft geïnstalleerd, mocht dat wel het geval zijn of vind u zelf dat u voldoende beschermt bent door het een of ander kunt u dit aangeven in het beveiligingscentrum, voor meer informatie kunt u bij de tip van Beveiligingscentrum kijken.